Energy-saving houses

Енергоспестяващи сглобяеми къщи, грижа за Вашето здраве и комфорт!

Ако някой бъде подложен на експеримент и затворен в енергоспестяваща къща за няколко месеца, то е много възможно изобщо да не усети смяната на сезоните и колебанията във времето навън.

И в интерес на истината, самата енергоспестяваща къща няма да го „усети“. За сглобяемите енергоспестяващи къщи метеорологичното време няма значение. Дали вали дъжд, дали е горещо или е сковаващ студ – тези устойчиви сгради успяват да поддържат почти постоянен микроклимат вътре. При това свеж и здравословен.

Умните екокъщи

Енергоспестяващите технологии обаче нямат отношение единствено към сметките за ток и отопление. Известните още като „зелени къщи“ постройки са продукт на по-общо екосъзнание, което включва редица фактори.

 

На първо място, разбира се, са изолационните свойства. Енергоспестяващата къща ограничава отдаването на топлина навън през зимата, а през лятото – проникването ѝ вътре. Иначе казано, в такъв дом ще Ви е топло през зимата и хладно през лятото при никакво или минимално допълнително отопление и охлаждане. Дървените енергоспестяващи къщи ползват средно 40 до 50% по-малко енергия, в сравнение със стандартна монолитна сграда.

 

От екологична гледна точка няма по-добър избор от влагането естествени материали в строителството и бита. Изграждането на енергийноспестяваща дървена къща е свързано с почти никакво замърсяване на околната среда и не включва тежки промишлени производства за направа на материалите.

 

За разлика от масивните конструкции дървените са едновременно достатъчно стабилни и устойчиви, но също така по-леки и гъвкави. Необичайно, но факт: Дървените конструкции са по-издръжливи на температури при пожар, а в СТОР им прилагаме и допълнителна обработка. Така че енергоспестяващият Ви дом е достатъчно защитен и опасността при бедствия като земетресение или пожар, е сведена до минимум.

Те се грижат за здравето Ви

Дървото е прекрасен материал, който освен всичко притежава филтриращи свойства. Благодарение на това мръсният въздух и токсините много по-лесно биват отвеждани навън, за разлика от къщите от алтернативните строителни материали, при които те се задържат и натрупват в помещенията.

Тъй като направените от дърво стени са дишащи, те регулират и влажността в помещенията, която е един от най-големите провокатори на алергии.

Хипоалергенната Ви къща поддържа баланс, който ограничава размножаването и разпространението на бактерии и микроорганизми. 

И към всичко това искаме да признаем на дървото добрата звукоизолация. Сега освен всичко останало сте предпазени и от „шумовото замърсяване“!