Строителство и технология

“СТОР OOД” е идеално решение за бързо и качествено изграждане на къщи, ваканционни селища и енергоспестяващи сглобяеми къщи до ключ. Нашата работа е предназначена за хора на различни възрасти, с различни предпочитания, както за постоянно пребиваване, така и за сезонни почивки, далеч от ежедневието в големия град.

За изработването на отделните елементи на нашите дървени и използваме естествени и екологични материали - бял бор и смърч. Обработката им минава през няколко етапа, за да достигнат желаното качество и да бъдат пригодени за работа. Накратко етапите са следните:

 • Сушене при естествени метеорологични условия /около 1 месец/;
 • Сушене в собствена сушилна до допустимата равновесна влажност – W-8%-10% /1 месец/;
 • Обработка с препарати против плесен, пожар и дървояди / за което предоставяме сертификат/;
 • Обработка с препарати на водна основа- байц и лак.

Сглобяемата конструкция на първо време се изгражда в нашя цех, което считаме за основно предимство в нашата работа, тъй като през този етап, клиентът може да добие реална представа и да извърши промени, преди да бъде осъществен монтаж. Одобрената и завършена дървена конструкция се транспортира до обекта във вид на елементи /пана/. Монтажът се осъществява върху предварително подготвен фундамент.

Всички дървени сглобяеми къщи се състоят от дървени панели. Те биват запълнени с изолационен материал – минерална вата. Върху вътрешната страна на панела може да се положи ламперия (сачак) или гипсокартон, по желание на клиента. На външната стена се монтира обла обшивка. Според индивидуалните предпочитания на клиента, тя може да бъде заменена или съчетана с минерална мазилка.

Покривът се монтира върху предварително подготвени слепени греди /обработени с преси, за да се предотвратят евентуални напуквания/. Следващите няколко стъпки по направата на покрива включват следните елементи:

 • OSB плоскости;
 • Хидроизолираща черна хартия;
 • Дървена скара, запълнена с минерална вата;
 • Керемиди / ондулин/;
 • PVC улуци и водостоци.
 • Подовото покритие, което монтираме, е дюшеме, като предварително е положена фолирана вата, която изолира влагата от фундамента.

  Ел и ВиК се изпълняват съобразно международните норми и изискавания за този вид дейност.

  Цялостният монтаж се изпълнява от специалисти до точка. Поставяме PVC дограма и интериорни врати, изработени от масивна дървесина.

  Процесът на изработка на дървена къща е поетапна и методична работа, за качественото изпълнение на която, нашата фирма гарантира, благодарение на дългогодишния си опит и висококвалифицирани специалисти.

  Вашето спокойствие и уют са наша задача.

  Готови сме да отговорим на изискванията Ви и да изградим заедно Вашия мечтан дом.